Nieuwsbericht: Wetsvoorstel passend onderwijs naar de Tweede Kamer. Met afleidingsmanoeuvre?
(Categorie: Algemeen)
Geplaatst door admin
donderdag 01 december 2011 - 20:12:40


Dinsdag 29 november stuurde minster van Bijsterveldt het lang verwachte wetsvoorstel voor passend onderwijs naar de Tweede Kamer. De voortrekkers van het netwerk lazen het materiaal en vonden geen grote verrassingen voor ouders. Zinsnedes die eerder allergische reacties opriepen ("na overleg met ouders") zijn bijgeschaafd. Maar de kernboodschap is niet veranderd: Het onderwijs wordt zo professioneel geacht, dat een versterkte ouderpositie niet nodig is voor garanties op passend onderwijs.

Nog geen 24 uur later is dezelfde minister in het nieuws met een pleidooi voor meer betrokkenheid van ouders bij de school van hun kind. Ouders achter de meer dan honderd opgespoorde ouderinitiatieven zouden niets liever doen dan betrokken worden. Maar deze herziening van het wettelijk kader maakt de kans daarop minimaal. Betrokken ouders worden 100% afhankelijk gemaakt van de wil van het onderwijsveld in de regio en hun visie op de waarde van een gelijkwaardige relatie met ouders. Wat betekent dat in de toekomst echt passend onderwijs een zeldzaamheid wordt. De deskundigheid van scholen wordt verheven boven die van ouders. Scholen krijgen alle ruimte om gebrek aan succes af te dekken met de mantel der professionaliteit.

Educatief partnerschap MOET van de minister door ouders een verlengstuk van school te laten zijn. Gebreken in onderwijsopbrengst zijn te wijten aan een gebrek aan ouderbetrokkenheid. Het moet niet gekker worden. In vijf jaar tijd is het CDA 180° gedraaid v.w.b de functie van de ouder in het onderwijs. Van noodzakelijke spiegel voor het onderwijs in 2006 tot zondebok in 2011.Dit nieuwsbericht is van e107 Powered Website
( http://www.netwerkouderinitiatieven.nl/site/news.php?extend.63 )