Wachtwoord vergeten?

Training ouders integrale hulp voor jeugd


LOC heeft binnen en buiten het Netwerk Ouderinitiatieven veel contact met ouderplatforms die zich bezig houden met participatie van ouders in de jeugd-GGz en jeugdbescherming en zich ook met passend onderwijs bezighouden. Deze ouderplatforms streven naar het bieden van integrale hulp aan kind, jongere en ouders. Maar het blijkt in de praktijk moeilijk te organiseren en komt nog onvoldoende van de grond. De wensen en behoeften van kind, jongere en ouders worden onvoldoende gehoord.
LOC wil graag samen met ouders uit het Netwerk Ouderinitiatieven een train-de-trainer training ontwikkelen die ouders helpt om met lokale partijen integrale hulp te stimuleren. Ouders die getraind zijn gaan weer andere ouders in het regionale en lokale netwerk trainen.  
Dit moet leiden tot een training waarin de volgende dingen aan boed komen:
  • wetgeving (Jeugdwet, Wmo, Passend Onderwijs en Participatiewet),
  • samenwerking met gemeenten en zorgaanbieders
  • het organiseren van tegenkracht
  • goede ideeën en voorbeelden van integrale hulp
Het doel van de training is om de weerbaarheid van ouders te vergroten en hen handvatten te geven om met gemeenten en zorgaanbieders te overleggen en te onderhandelen. Om hiermee uiteindelijk integrale cliëntenparticipatie op lokaal niveau te realiseren.
 

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen