Wachtwoord vergeten?

tips over informeren van ouders door het samenwerkingsverband


NWOI heeft tips voor samenwerkingsverbanden bij het uitwerken van informatie voor ouders:

  • Bedenk wáár ouders zullen gaan zoeken en zorg dat informatie dáár te vinden is.
  • U komt erachter waar ouders naar informatie zoeken door het de ouders te vragen. Veel ouders zijn graag bereid om iets voor u te doen als u hen laat weten dat u ze nodig hebt. Ze merken dan wel graag dat u iets doet met die informatie.
  • Zorg voor taalgebruik dat begrijpelijk is voor (alle) ouders. Gebruik geen jargon of afko´s of leg ze meteen in de tekst uit.
  • Bedenk dat informatie waarvan u wilt dat het iemand bereikt minimaal op drie manieren gestuurd moet worden om aan te komen.
  • Kijk de kunst af! Er zijn goede voorbeelden van website's en informatie bij uw collegae te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens hoe je ouders kunt helpen een school te kiezen op deze site. Of lees het voorbeeld op deze site.
  • Zorg voor goede zoekmachine-optimalisatie op de termen die ouders zullen gebruiken.
  • Een laatste tip: bedenk welk belang ouders zelf hebben bij informatie of betrokkenheid. Sluit daar in uw contacten bij aan.
In het project "Wat ouders verwachten van passend onderwijs" worden verwachtingen verzameld die betrekking hebben op de informatieverstrekking aan ouders door samenwerkingsverbanden en scholen. Tot dusver verzamelde inzichten van ouders staan in een verslag. Ouders kunnen deze zienswijzen van ouders aanvullen op de discussiesite voor ouders. Samenwerkingsverbanden kunnen dit materiaal gebruiken om de informtievoorziening aan ouders uit te werken.

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen