Wachtwoord vergeten?

vrijdag 11 mei 2012 - 10:45:25

Medezeggenschap: juist nu van groot belang


Nu de invoering van de wet passend onderwijs met een jaar is uitgesteld, wordt de medezeggenschap nog belangrijker.

Door de extra tijd, hebben (G)MR-en en ouders de mogelijkheid om met besturen in gesprek te gaan en mee te praten over de invulling van Passend Onderwijs in de regio. Op 24 mei organiseert het netwerk ouderinitiatieven samen met de VOO in Almere een netwerkbijeenkomst over medezeggenschap.

De Wet Medezeggenschap op Scholen is net geëvalueerd (lees hier de reactie van Netwerk Ouderinitiatieven) en geldt als het belangrijkste instrument om invloed te kunnen uitoefenen op de invulling van Passend Onderwijs.
voo.jpg
Netwerk Ouderinitiatieven is van mening dat er niet vroeg genoeg kan worden begonnen met het informeren van partijen over de invulling van Passend Onderwijs. Alleen dan is een constructieve positie van de wettelijke inspraak in het traject mogelijk. De technische implicaties van de wet zijn groot en complex. Het is belangrijk om daarin goed op de hoogte te blijven. Netwerk Ouderinitiatieven ondersteunt daarbij graag door middel van bijeenkomsten zoals deze.
 
Samen met andere ouderinitiatieven en hopelijk een heleboel (G)MR-leden krijgen we duidelijkheid over het traject en de mogelijkheden van de WMS om actief mee te denken in de invulling. Ook gaan we samen aan de slag met het maken van een checklist of stappenplan voor de oprichting van de ondersteuningsplanraad. Meer informatie staat in de bijlage. Opgeven kan via mail naar contact@netwerkouderinitiatieven.nl.Gepost door Marieke Boon in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen