Wachtwoord vergeten?

maandag 12 maart 2012 - 09:56:44

Debat passend onderwijs luid en duidelijk in teken van ouders


Twaalfenhalf uur is er afgelopen week in de Kamer gedebatteerd. Veel pijnpunten zijn aangesneden. Te veel om alles uit en te na te bespreken is de indruk van ouders die het debat volgden. Ouders van diverse initiatieven in het netwerk steken energie in lobby naar Kamerleden. Dat zetten ze voort tot nader bericht.

Het effect tot nu. Waar tot eind vorig jaar de aandacht voor ouders uit de discussie leek te zijn verdwenen, is deze nu weer goed aangezwengeld daartoe aangezet door ouderverenigingen, stichting Ombudsman en ouderinitiatieven. Maar zal de opbrengst na de stemming dinsdag 13 maart ouders het vertrouwen geven op een goede afloop?

Bijna alle Kamerfracties zijn vóór de stelselherziening. De oppositie is voornamelijk tégen de gelijktijdige bezuiniging. Door de combinatie ontbreekt het vertrouwen in de nieuwe wet. Ouders hebben geen vertrouwen omdat hun positie niet wordt versterkt.
  • Er is - 12/3/12 12.00 uur - nog geen breed eensluidend idee in de Kamer over de geschillenregeling. De minister heeft de Kamer uitgedaagd amendementen samen te voegen. Zie hier voor ontwikkelingen.
  • Het gewenste instemmingsrecht wil de minister beperken tot "op overeenstemming gericht overleg".Wél deed ze ferme uitspraken over het altijd kunnen inschakelen van een onderwijsconsulent.
  • Wat medezeggenschap betreft wil de minister slechts toezien of de ondersteuningsplanraad tot wasdom komt. Door getrapte vertegenwoordiging wil ze de binding met de scholen vergroten.
Dit alles moet goedgemaakt doordat de zorgplicht een einde maakt aan het van het kastje naar de muur gestuurd worden van ouders voor een passende onderwijsplek. Ze durft echter geen harde uitspraak te doen of dit ook realiteit wordt. Daar zijn twijfels bij. Keerzijde voor ouders is ook dat het grondrecht vrijheid van onderwijs in het geding is.Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen