Wachtwoord vergeten?

woensdag 03 december 2014 - 13:24:57

ouders in stelling voor jeugdwet in samenhang met onderwijs


Op 1 januari krijgen de gemeenten een nieuwe taak, de uitvoering van de Jeugdwet. De samenhang tussen onderwijs en deze wet is cruciaal. Dit is een mooie kans voor ouderinitiatieven.

transitie_jeugdzorg216x216_0.jpgOp vrijdag 12 december van 17.00 tot 21.00 is er een landelijke gelegenheid voor (vertegenwoordigers van) ouderinitiatieven om elkaar centraal in het land te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De bijeenkomst wordt door NWOI georganiseerd in samenwerking met de Landelijke Ouderraad.

thema
De ontmoeting heeft de betrokkenheid van ouders bij de voor kinderen/jongeren relevante ontwikkelingen bij de gemeenten als onderwerp. Enkele ouderinitiatieven zijn dit thema aan het voorbereiden. Zij zetten in ieder geval alle wetenswaardigheden voor ons op een rij. Op basis van de bijeenkomst willen zij ook aan een plan werken om met dit thema op meer plaatsen aan de slag te kunnen gaan. Op 12 december willen we hier met de deelnemers over van gedachte wisselen en in beeld krijgen welke ouderinitiatieven er aan mee willen werken.

De betrokkenheid van ouders bij passend onderwijs voor het collectieve belang is vrijwel nergens goed uit de verf gekomen. Volgens verschillende ouderinitiatieven is het nu strategisch belangrijk om een partnerschap aan te gaan met gemeenten om dat collectieve belang van ouders te dienen, ook voor het onderwijs dus.

Gesprekspartners namens ouders op lokaal gemeentelijk niveau zijn er niet of nauwelijks. Het is een mooie kans voor ouderinitiatieven om in de rol te stappen. Zo is het mogelijk "het kind", met de integrale ondersteuning die soms nodig is, lokaal en regionaal goed op de agenda te krijgen.

aanmelden
De bijeenkomst staat open voor alle geinteresseerden. Meld je persoonlijk aan op contact@netwerkouderinitiatieven.nl dan krijg je bericht van de plaats van handeling en het programma. We zijn de precieze plek namelijk nog aan het regelen.
Er is voor ouders een vergoeding van reiskosten. Dit graag aangeven bij aanmelding. De maaltijd wordt op eigen kosten genoten. Geef bij aanmelding ook aan of wij een broodje x voor je bestellen of dat je zelf wat meeneemt.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen