Wachtwoord vergeten?

zaterdag 07 juni 2014 - 19:02:32

Ontspannen ontmoeting ouderinitiatieven in Hilversum


Op 6 juni ontmoetten ouders en vertegenwoordigers van een aantal ouderinitiatieven elkaar op de Wilheminaschool in Hilversum.

nwoi_6_juni_2014_2.jpgOuders wisselden in een relaxte sfeer ervaringen uit en bespraken strategieen om hun doelen in de regio te bereiken. Het ouderplatform Gooi en Omstreken was gastheer en zorgde goed voor ons.

De oudervereniging Fryslân vertelde over haar goede ervaringen door onvolkomenheden in het onderwijssysteem aan de orde  te stellen in samenwerking met ouderwijsmensen. Er volgde een gesprek waarin we vaststelden dat op alle organisatieniveaus op te lossen problemen bestaan waarbij ouders en onderwijs dezelfde belangen hebben. We constateerden ook dat het onderwijs niet gemakkelijk zelf gevoelde problemen openlijk met ouders deelt. We gaan in samenwekring met de LO raad goede voorbeelden verzamelen en onder de aandacht van het onderwijs brengen om het ijs te breken.

Een ander onderwerp was de vraag hoe ouderinitiatieven in gesprek kunnen raken met samenwerkingsverbanden passend onderwijs. Verschillende initiatieven vertelden hoe dat bij hen in zijn werk is gegaan en welke effecten dat heeft (gehad). Ouderinitiatieven zijn bij uitstek plaatsen waarmee het onderwijs informeel (naast de formele medezeggenschap) en zonder verplichtingen van gedachten kan wisselen. Zolang ouders in informele gesprekken niet per sé afspraken willen maken, blijkt hun invloed vaak groter dan gedacht. Een conclusie was ook dat wanneer je als ouderinitiatieven iets te bieden hebt, dit je entree vergemakkelijkt. In ouderkringen is een in korte tijd uit te voeren onderzoek naar de beschikbaarheid van informatie voor ouders uitgewerkt. De oudervereniging Fryslân heeft het plan om dit onderzoek uit te voeren en het resultaat  met de samenwerkingsverbanden in de regio te bespreken. Ouderinitiatief Zuid-Holland-Zuid wil dit ook graag oppakken. 

De wens om elkaar te spreken en te ontmoeten is groot. Omdat een landelijke ontmoeting veel reistijd kost, is het voorstel om in het najaar regionaal 4 netwerkbijeenkomsten te organiseren. Houd daarvoor de kalender en netwerkaankondigingen in de gaten. Een nieuwe landelijke ontmoeting volgt aan het eind van dit jaar. 
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen