Wachtwoord vergeten?

woensdag 19 februari 2014 - 11:16:42

OPR: Checklist Samenwerkingsverbanden beschikbaar


Deze week kwam een checklist beschikbaar waarmee samenwerkingsverbanden kunnen zien of alle verplichte onderdelen wel in hun ondersteuningsplan zijn uitgewerkt. 

Ook voor OPR-en is dit een handige lijst. Het is een houvast bij het beoordelen van de (minimale) volledigheid van ondersteuningsplannen. Deze punten horen dus in ieder ondersteuningsplan helder uitgewerkt te zijn.

dijsselbloem_en_ouders.jpgAan de lijst met punten is door verschillende partijen gewerkt. Ook NWOI droeg er aan bij. Aanvankelijk misten we het punt over de wijze waarop in de regio's de onafhankelijke ondersteuning van ouders is geregeld. Dit punt is onder 9b terug te vinden. Daarmee is er geen verschil van inzicht meer over de vraag of dit nu wel of niet geregeld moet worden. Iedereen is het er over eens dat dit punt van Jeroen Dijsselbloem verplicht opgenomen moet zijn in de ondersteuningsplannen.
 
Op de foto Dijsselbloem in gesprek met NWOI-ouders alweer een paar jaar geleden. Zijn amendement over de onafhankelijke ondersteuning werd bij de Tweede Kamerbehandeling aangenomen in het voorjaar van 2012.

Ten aanzien van de checklist zijn nog wel wat opmerkingen te maken: zo ontbreekt in de huidige checklist het punt van de criteria die tot een toelaatbaarheidsverklaring leiden. De wet is hierover duidelijk: deze horen in het ondersteuningsplan. Voor samenwerkingsverbanden is het dan ook van belang te weten dat deze checklist een hulp is, maar geen vervanger van de wetgeving. Bij onduidelijkheden is in ieder geval het Steunpunt Medezeggenschap Passend Onderwijs te consulteren.
 Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen