Wachtwoord vergeten?

dinsdag 18 februari 2014 - 15:26:52

campagne "Mag een school leerlingen met beperking weigeren?"


coalitie_840x250_passend_onderwijs_bovenin.png

Leerlingen uit groep acht gaan rond deze tijd samen met hun ouders op zoek naar een geschikte middelbare school. Zeker de afgelopen jaren behandelde het College voor de Rechten van de Mens regelmatig zaken van leerlingen die door een school geweigerd werden of geen juiste aanpassing kregen voor hun handicap of chronische ziekte. Op de website van het College kan je door oordelen bladeren (zoek op Trefwoord=onderwijs en Terrein=Leveren van en toegang tot goederen en diensten - Onderwijs).

Passend onderwijs en gelijke behandeling
Vanaf augustus 2014 geldt passend onderwijs voor alle basis- en middelbare scholen in Nederland. Passend onderwijs moet ertoe leiden dat leerlingen met een beperking niet langer thuis zitten, omdat een school hen weigert. Als een leerling met een ondersteuningsbehoefte zich bij een school meldt is de school verantwoordelijk voor het plaatsen van de leerling. Als het niet kan op de school waar de leerling zich meldt moet het schoolbestuur zorgen voor passend onderwijs op een andere school. Daarnaast wordt bij de invoering van passend onderwijs de leerlinggebonden financiering afgeschaft. In plaats daarvan krijgen scholen of samenwerkingsverbanden van scholen geld om de (extra) ondersteuning te regelen. Zij maken daar momenteel afspraken over.

Hoe zit het met gelijke behandeling?
Nu al hebben leerlingen met een beperking recht op een aanpassing om onderwijs te volgen op de school van hun keuze. Dit staat in de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte. De school moet onderzoeken of de leerling met behulp van een aanpassing op de school terecht kan of kan blijven. Als dat zo is, moet de school die aanpassing ook bieden. Bijvoorbeeld extra begeleiding voor een leerling met autisme. Alleen als de aanpassing in redelijkheid niet van de school gevraagd kan worden, geldt het recht op extra ondersteuning niet. Deze verplichting blijft ook na de invoering van passend onderwijs bestaan.

Lees hier meer over de campagne.
Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen