Wachtwoord vergeten?

maandag 10 februari 2014 - 20:32:56

Ondersteuningsplanraden aan zet


In het hele land zijn nu de leden van ondersteuningsplanraden bezig met het beoordelen van de ondersteuningsplannen. 

NWOI krijgt veel vragen over de wijze waarop plannen beoordeeld kunnen worden en of er vergelijkingsmateriaal is. Dat is echter maar zeer beperkt voorhanden. Via het steunpunt Medezeggenschap Passend Onderwijs kunnen ondersteuningsplanraden deskundige begeleiding krijgen bij de beoordeling van de ondersteuningsplannen. 

aanzet.jpgBij veel ondersteuningsplanraden zijn zorgen over hoe om te gaan met ondersteuningsplannen die nog niet volledig zijn. Moeten ze hier instemming bij onthouden? Hoe gaat de onderwijsinspectie om met uitlopende instemmingsprocedures als ondersteuningsplanraden om aanvulling vragen?

Belangrijk op dit moment is dat ondersteuningsplanraden die tegen onduidelijke of te weinig uitgewerkte ondersteuningsplannen aanlopen vragen om een periodieke terugkoppeling. Op veel plekken is het ondersteuningsplan een "levend document". Vraag als OPR om een instemmingsmoment als het beleid aangepast, aangescherpt of (alsnog) beschreven wordt. Het geeft de OPR de kans om te groeien in hun rol en het geeft samenwerkingsverbanden de kans om OPR-en echt ruimte te geven.

Tip: maak je terugkoppelmomenten expliciet en koppel instemming aan veranderingen in het beleid.
Gelukkig gaat het ook op een aantal plekken voorspoedig. Op plekken waar alle stakeholders, waaronder de ondersteuningsplanraad, vanaf een vroeg moment zijn meegenomen in de planvorming ontstaan nu geen belemmeringen. 
 
 
Toch overheerst nu de zorg: Zorg over de breedte van sommige ondersteuningsplannen. Zorg over de klus die er nu in korte tijd gedaan moet worden door ondersteuningsplanraden en de verantwoordelijkheid die daarmee op hun schouders ligt.

Wij wensen de ondersteuningsplanraden veel succes en wijsheid toe!Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen