Wachtwoord vergeten?

zaterdag 08 februari 2014 - 20:31:12

Groningen pakt week van passend onderwijs voortvarend op


24-28 maart is de week van passend onderwijs. In heel Nederland worden activiteiten georganiseerd om het gesprek over passend onderwijs te voeren.

De Evaluatiecommissie rapporteerde eind vorig jaar dat ouders (en leerkrachten) onvoldoende geinformeerd zijn over passend onderwijs. De Tweede Kamer zette de staatssecretaris daarom aan tot maatregelen om deze doelgroepen met spoed beter te betrekken. PR voor de week van passend onderwijs vormt een stimulans voor samenwerkingsverbanden om aandacht aan ouders te besteden.

nietsbovengroningen.jpgHet samenwerkingsverband SWV VO 20.01 Stad Groningen e.o. zocht het ouderinitiatief Ouders Dichbij op om vorm te geven aan een activiteit voor ouders. Doelstelling: betrokkenheid bij passend onderwijs vergroten. Samen met de projectleiding voor de implementatie is de tactiek uitgestippeld om ouders te verleiden deel te nemen. De ervaring van Ouders Dichtbij (sinds 2009) met het bereiken van ouders kwam daarbij goed van pas.

Op 26 maart worden ouders geïnformeerd over het beleid van het samenwerkingsverband. Ouders Dichtbij verzorgt workshop met de ondersteuningsplanraad, het ouderplatform Gooi en Omstreken en de oudervereniging Fryslân.

In workshops leren ouders hoe ze hun positie in passend onderwijs kunnen verstevigen. De OPR gaat met ouders in gesprek hoe interactie met ouderachterban vorm kan krijgen. Een vierde workshop moet voeding van ouders leveren om gestalte te geven aan een steunpunt voor ouders. Dit samenwerkingsverband kiest er namelijk voor om de onafhankelijke ondersteuning (art 17a, lid 8f Wet op het Voortgezet Onderwijs) van ouders bij passend onderwijs zelf te organiseren.

De bijeenkomst is speciaal voor ouders met kinderen in het Voortgezet Onderwijs in Groningen, Haren en Zuidlaren. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de projectleiding van het samenwerkingsverband.
Gepost door Jeroen Veltheer in Ouderinitiatieven - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen