Wachtwoord vergeten?

vrijdag 17 januari 2014 - 11:29:00

Zonder ouderdruk wordt het MBO niet passend!


De minister van onderwijs heeft op verzoek van de Tweede Kamer schriftelijk gereageerd op knelpunten die ouders ervaren in het middelbaar beroepsonderwijs. NWOI wil nu in gesprek over de oplossingen.

Na de zomer van 2013 werd er in de Tweede Kamer gesproken over voortijdig schoolverlaten (VSV). Dit was voor NWOI aanleiding om signalen van ouders over misstanden in het middelbaar beroepsonderwijs eens op een rij te zetten en aan de vaste commissie OCW aan te bieden. Begin december 2013 heeft de minister een brief met haar reactie aan de Kamer gestuurd.
hoe_overleef_ik_ouders.jpg
De minister verwijst in de brief naar enkele ingezette trajecten in het MBO die vooral op de kwaliteit van ondersteuning aan deelnemers zijn gericht. Het is haar dus duidelijk dat verbeteringen nodig zijn. Ouders twijfelen of de maatregelen (bal ligt vooral bij de sector zelf) tijdig effect sorteren.

Op belangrijke punten, waar ook het Platform Gehandicapten MBO over struikelt, is de minister stellig. Met de bekostigingsregelgeving i.r.t. diplomering en VSV-bestrijding zou niets mis zijn. Ook de te starre omgang met de zogenaamde kwalificatiedossiers lijkt voor haar geen onderwerp van gesprek.

Voorts vindt mevrouw Bussemaker dat ouders meer zelf moeten aanpakken. Zo gezegd, zo gedaan. Deze week stuurde NWOI in dit licht de minister het verzoek om grondig in gesprek te gaan. Over een half jaar is passend onderwijs een feit. Ook het MBO moet daar dan voor ingericht zijn.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen