Wachtwoord vergeten?

dinsdag 17 december 2013 - 21:00:38

NWOI laat van zich horen voor de kerst


18 december 2014 bespreekt de Tweede Kamer de voortgang van passend onderwijs. De afgelopen weken is passend onderwijs meermalen in het nieuws geweest.

kerst_e-mail_achtergronden_26.jpgEr verschenen voortgangsrapportages, er was het ECPO-rapport en de onderwijsminister beantwoordde onze brief over de knelpunten in het MBO. En natuurlijk was daar het proces van de traditionele ouderorganisaties die werken aan de vorming van een centrale ouderorganisatie.   
Om de volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer van dienst te zijn schreef NWOI deze week een brief. In die brief ging het om 3 zaken: de informatieverstrekking aan ouders over passend onderwijs, de knelpunten in het MBO en de vorming van de Landelijke Ouder-raad. 
 
NWOI ziet graag dat het ministerie de eindsprint inzet om zoveel mogelijk ouders goed te informeren over passend onderwijs en te betrekken bij de ontwikkeling daarvan. We zijn het ministerie daar graag behulpzaam bij. Bijvoorbeeld door meer regionale symposia te organiseren zoals eind november in Leek plaats vond. 
  
Ten aanzien van het MBO deed NWOI de uitnodiging om daar met de kamer nader over te spreken. De minister erkende een groot aantal knelpunten, maar geeft geen zicht op de oplossingen daarvoor. 
 
Ten aanzien van de Landelijke Ouder-raad pleit NWOI voor een halt aan het lopende proces. Beter na een valse start direct gestopt dan pas ten halve op de doodlopende weg gekeerd. Met CG-raad/Platform VG en Balans/NVA hebben wij onlangs gesprekken gevoerd en kwamen we gezamenlijk tot een alternatief. Een initiatief dat zich primair richt op ouders, van ouders en door ouders.   
 
Tenslotte is NWOI bezig om ouders te bevragen over hun verwachtingen over passend onderwijs en zijn we flink opgeschoten met de plannen voor een coöperatie.

Links:
Brief aan de kamer voor AO 18 december 2013
Beantwoording van minister op knelpunten MBO
Brandbrief over knelpunten MBO
Verslag gespreksavond in Hengelo "Wat ouders verwachten"
Gepost door admin in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen