Wachtwoord vergeten?

maandag 16 december 2013 - 08:36:06

SWV zoekt steun voor ontwikkelen educatief partnerschap


"Educatief partnerschap vormgeven doe je samen met ouders" is de visie van SWV PO 23.04. Voor een goede start zoek je dan contact met het netwerk ouderinitiatieven.

mijnstreek.jpgIn het kader van de veldinitiatieven passend onderwijs nam men - i.c. Rob Gerits van M&O groep - in de regio Zuid Limburg in 2009 het initiatief tot het ontwikkelen van beleidsvoorstellen voor ouderbetrokkenheid. Met de koerswijziging in 2010 is dit onderwerp op een laag pitje gezet, zoals in meer regio's in het land.
Begin 2013 organiseerde het netwerk ouderinitiatieven in Helmond een bijeenkomst voor ouderinitiatieven die de zinvolheid van hun bestaan kwijt waren. Het behoort tot onze missie om te proberen juist deze ouderinitiatieven nieuw leven in te blazen. Rob is nu werkzaam binnen het samenwerkingsverband primair onderwijs Sittard - Geleen, de westelijke mijnstreek en pakte de draad weer op.

Het is de ambitie van Rob en zijn samenwerkingsverband om educatief partnerschap specifiek met ouders van leerlingen met ondersteuningsbehoeften goed neer te zetten. Hoe kun je je daar beter op voorbereiden dan met ouders is een gedeelde visie.

Actieve ouders binnen het netwerk ouderinitiatieven hebben soms al meer dan 10 jaar ervaring met het opbouwen, in stand houden en optimaliseren van dit partnerschap. In het samenwerkingsverband van Rob is de Interne Begeleiding in 6 clusters georganiseerd. Begin volgend jaar stippelen de voorzitters van de clusters in samenwerking met NWOI een traject uit om het educatief partnerschap vorm en invulling te geven binnen hun samenwerkingsverband.

"We kunnen dat wel doen met de bureau's die dit in hun dienstenpakket hebben, maar is heb gemerkt dat jullie een schat aan ervaring met je meedragen die ik van wezenlijk belang acht voor succes." En "zo weet ik zeker dat we niet in de valkuil stappen door het vooral óver ouders te hebben". Aldus Rob Gerits.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen