Wachtwoord vergeten?

woensdag 16 oktober 2013 - 19:30:36

kwartiermeester consulteert NWOI voor oprichting LOR


Als gevolg van de motie Mohandis van juli 2013 worden stappen gezet tot de oprichting van 1 landelijke ouderraad.

De Landelijke Ouderraad (LOR) is de werktitel voor de toekomstige ouderorganisatie. Op dit moment wordt ondersteuning aan ouders met kinderen in het onderwijs geboden door een aantal verschillende organisaties. Naast specifieke belangenverenigingen als de vereniging Balans en de koepels CG Raad en platform VG zijn er momenteel vier zuilaire onderwijsorganisaties: de Nederlandse oudervereniging Katholiek Onderwijs, de Landelijke Oudervereniging Bijzonder Onderwijs, Ouders & Co en de Vereniging Openbaar Onderwijs.

Per 1 januari 2014 heeft de regering de lopende subsidiebanden met de zuilaire verenigingen verbroken en ook voor de onderwijssteunfunctie die ze samen me de specifieke ouderbelangenorganisaties invullen. In juli dit jaar nam de Tweede Kamer de motie Mohandis aan. Deze vraagt de minister van onderwijs om jaarlijks een miljoen euro beschikbaar te stellen voor één nieuwe landelijke organisatie die:
  • alle ondersteuningsfuncties aan ouders van de zuilaire organisaties omvat en
  • daar ook de andere ouderorganisaties en het regionale ouderintiatieven uit het netwerk bij betrekt.
Dit zijn voorwaarden die worden gesteld bij het aangaan van een nieuwe subsidierelatie.

Op 15 oktober vond hierover een eerste gesprek plaats tussen de kwartiermeester bij dit proces, de directeur van de Vereniging Openbaar Onderwijs en vertegenwoordigers van twee ouderinitiatieven uit het netwerk. In het gesprek is onderling kennisgemaakt. Op de vraag hoe de steunfunctie aan ouderinitiatieven er uit moet zien waren de gesprekspartners niet voorbereid. In het gesprek hebben we ons daarom moeten beperken tot het verduidelijken van de mogelijkheden die binnen de randvoorwaarden van het netwerkproject werden geboden. De komende tijd zullen we daarom een inventarisatie doen onder ouderinitiatieven naar de ondersteuningsbehoeften.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen