Wachtwoord vergeten?

vrijdag 13 september 2013 - 11:01:21

Onderwijsklas: passend onderwijs en passend examineren


Ouders gezocht voor deelname aan de onderwijsklas op 10 oktober, speciale condities! Afgelopen schooljaar is opnieuw gebleken dat er grote onzekerheid is over hulpmiddelen bij het Centraal Examen.

De minister heeft zich inhoudelijk bemoeit met de wijze van toetsing door de onderwijsinspectie op te dragen om de adviezen van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB, waarvan de taken een jaar geleden zijn overgenomen door het College voor de rechten van de mens) over dyscalculie niet na te leven. Hoe moet dat verder? Hierover willen we met professionals en ouders het gesprek aan. Als deskundigen doen mee: de heer Ameling Algra van het College van Examens en mevrouw Marijse Pel, Coordinator Steunpunt Dyslexie van de Oudervereniging Balans.
Scholen hebben vrijheden om eigen beleid te maken voor toetsaanpassingen voor kinderen met (leer)beperkingen. Maar dan is daar het eindexamen ......... grote onzekerheid over hulpmiddelen die worden toegestaan door het College voor Examens (CvE) en het recht op doeltreffende aanpassingen in de zin van de Wet gelijke behandeling op grond van handicap of chronische ziekte (Wgbh/cz). Ook niet altijd duidelijk is het verschil tussen de hulpmiddelen van het CvE en de individuele aanpassingen op grond van de Wgbh/cz.

onderwijsklas.jpgDe Onderwijsklas is een initiatief van ouders. Tijdens bijeenkomsten wordt kennis en ervaring uitgewisseld om elkaars deskundigheid te bevorderen vanuit de visie dat dit leidt tot beter begrip en een betere samenwerking in en rond het onderwijs.

Bijeenkomsten vinden tussen 18.30 - 22.00 u plaats in Hotel het Oude Raadhuis - Dorpsstraat 65 - 1901 EJ Castricum. In overleg zijn bijeenkomsten ook elders in het land te organiseren. Voor deelname is voor ouders uit het netwerk ouderinitiatieven een extra speciaal tarief (normaal € 35). Meld je bij ons aan als je daar gebruik van wilt maken: contact@netwerkouderinitiatieven.nl
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen