Wachtwoord vergeten?

vrijdag 13 september 2013 - 08:11:34

iedere ouder kandidaat voor de Ondersteuningsplanraad !!!


Het onderwijsveld zoekt ervaringsouders voor Ondersteuningsplanraden. Voor de OPR is ervaringsdeskundigheid relevant. De klus van een OPR is overzichtelijker dan die van een MR!

Tijdens de behandeling van passend onderwijs door de Eerste Kamer is - voor ouders die geen lid van een MR zijn - de mogelijkheid gecreëerd om lid te worden van de Ondersteuningsplanraad. Een Ondersteuningsplanraad toetst en heeft instemmingsrecht op het beleid van het samenwerkingsverband.

Deze ruimte heeft het voordeel dat ouders met hands on ervaring met rugzakken, speciaal onderwijs, thuiszitten, etcetera, zich kandidaat kunnen stellen. Dat is belangrijk omdat deze ervaringsdeskundigheid zelden in de MR aanwezig is. Dat betekent dat het schoolbeleid voor "extra zorg voor leerlingen" vooral werd beoordeeld door praktiserende leerkrachten en adviserende professionals. De bril van de ouders ontbreekt aan tafel. Daar kan nu verandering in komen.

De OPR heeft alleen het passend onderwijsbeleid als aandachtsgebied. Dit moet eens in de 4 jaar worden geactualiseerd. De klus lijkt daarmee overzichtelijk en meer behapbaar voor ervaringsouders.

Ben jij zo'n ervaringsouder? Overweeg dan nu of je je kandidaat stelt. Dat is in je eigen belang en dat van alle andere ouders van kinderen met extra ondersteuningsbehoeften.


De 150 samenwerkingsverbanden zijn op dit moment hun OPR aan het vormen. Wij merken dat de mogelijkheid om je kandidaat te stellen vaak NIET aan alle ouders bekend wordt gemaakt. Dit zou wel moeten , het is immers een bij wet geregelde mogelijkheid.

Als je interesse hebt kan je dat het beste bij de MR van je eigen school melden. Wacht niet op berichtgeving die mogelijk niet komt. Doe dat ook als je eerst beter geïnformeerd wilt worden. De MR-en van alle scholen binnen een samenwerkingsverband moeten zorgen voor goede kandidaten. Advies: Zorg dat je persoonlijk contact legt met je MR.

Voor vragen kan je gratis contact opnemen met het steunpunt medezeggenschap (0800-2700 400) of hun website bezoeken.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen