Wachtwoord vergeten?

zondag 30 juni 2013 - 22:33:04

Denk er aan, het laatste jaar van de compensatiesubsidie gaat in


Als "geen geld" het argument is om geen passende ondersteuning te kunnen leveren, is er nog voor schooljaar 2013/14 wederom de compensatiesubsidie, de opmaat naar passend onderwijs.

compensatiesubsidie_pamflet_klein.jpgSinds 1 januari 2010 bestaat de "compensatie-subsidie pakketmaatregel AWBZ 2009". Deze regeling compenseert de terugloop in mogelijk-heden om AWBZ-zorg in het onderwijs in te zetten. In 2009 veranderde de regelgeving waardoor Begeleiding alleen in de vorm van Toezicht nog in school ingezet kon worden. Toezicht is aan de orde als een leerling een gevaar voor zichzelf vormt of voor de klasgenoten.

AWBZ zorg op school is vooral mogelijk dankzij het PGB. Per 1 januari 2014 wordt alleen nog een PGB geindiceerd als meer dan 10 uur zorg nodig is. Veel PGB houders verliezen hierdoor hun budget.

De kranten staan de afgelopen dagen bol van verhalen over scholen die de deuren sluiten voor speciale kinderen. Het zou ons niets verbazen als de ontwikkelingen rond de AWBZ daar debet aan zijn.

Als dat zo is, vergeten deze scholen de compensatiesubsidie. Waarschijnlijk is die dan al eerder vergeten en wordt AWBZ-zorg nu al niet helemaal volgens de regels ingezet. Dit schooljaar is de laatste kans om gecompenseerd te worden. Slim om te doen want school maakt er haar extra inspanningen objectief meetbaar voor het samenwerkingsverband. Handig als het Schoolondersteuningsprofiel ook verwoordt dat school zich bovengemiddeld inspannen wil voor leerlingen met ondersteuningsbehoeften.

Aanvragen van de subsidie is niet moeilijk. In het pamflet leest u hoe het werk. Daarnaast is er een  handreiking met tips uit de praktijk van de afgelopen jaren.
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen