Wachtwoord vergeten?

woensdag 22 mei 2013 - 20:10:36

29 mei: Oudercafé Over teruglopende leerlingaantallen in het onderwijs


Naar aanleiding van het advies van de Onderwijsraad 'Grenzen aan kleine scholen' organiseren de VOO, LOBO en NKO een gesprek met Tweede Kamerleden en wethouders. 

Het advies van de Onderwijsraad ‘Grenzen aan kleine scholen’ heeft veel reacties opgeroepen. Volgens het advies zijn er afdoende argumenten, zowel op het gebied van onderwijskwaliteit als kosten, om kleine scholen te sluiten. De kwaliteit van het onderwijs staat volgens de Onderwijsraad door de krimp sterk onder druk. Ruim duizend scholen moeten worden gesloten als het
advies zou worden opgevolgd. Staatssecretaris Sander Dekker noemt het advies van de Onderwijsraad ingrijpend, maar geeft ook aan dat actie nodig is om te voorkomen dat er meer scholen verdwijnen dan nodig is. Over de voorgestelde minimumnorm van 100 leerlingen wil hij eerst in gesprek met ouders, scholen en wethouders. Maar dat het advies gevolgen heeft voor de huidige opheffingsnormen is duidelijk. Binnenkort komt de staatssecretaris met zijn reactie op het advies en presenteert hij een interdepartementaal onderzoek. 
Tijdens het algemeen overleg van 4 juni wordt dit onderwerp behandeld in de Commissie Onderwijs van de Tweede Kamer. In het gesprek over schoolgrootte en bereikbaarheid is het van groot belang om met elkaar vast te stellen vanuit welke waarden naar  plossingen wordt gezocht. Staat de onderwijskwaliteit echt ter discussie en is deze boven alles leidend of gaat het advies vooral over de betaalbaarheid van ons onderwijsstelsel? In hoeverre spelen de wensen van ouders een rol en is de leefbaarheid van het platteland in het geding? Ligt de oplossing in het opheffen van scholen of zijn er andere mogelijkheden? Welke rollen spelen de denominatie en het onderwijsconcept van scholen bij het zoeken naar oplossingen? En hoe ziet de laatste school in het dorp er  idealiter uit? Deze vragen staan centraal in het Ouder Café op 29 mei. Maar u bepaalt ook zelf de agenda! Meld u aan voor de bijeenkomst en geef aan over welke stelling u zelf met het panel van Tweede Kamerleden en wethouders wilt bediscussiëren.
Als u uw bijdrage wilt leveren aan deze discussie en invloed wilt uitoefenen op het overleg van 4 juni, meldt u zich dan snel aan.

Woensdag 29 mei van 16:00 – 18:00 uur
Zandvlietcollege, Bezuidenhoutseweg 40 (bij CS), Den Haag
 
Programma
15:30 uur Inloop & ontvangst
16:00 uur Opening en toelichting door dagvoorzitter Karin Vosters, voorzitter bestuur LOBO
16:10 uur ‘Kunnen dorpen zonder school’ inleiding door Dr. Lotte Vermeij, Sociaal en Cultureel Planbureau
‘Kwaliteit kleine scholen niet altijd goed, maar doe er dan wat aan!” door Dr. Pieter Appelhof, senior onderzoeker bij Oberon.
16.35 uur Discussie aan de hand van stellingen, ook die van u! 
17.30 uur Afsluitend discussie van zaal met een panel van leden Tweede Kamer en wethouders aan de hand van de uitkomst van  de discussie en de ingebrachte vragen.
18:00 uur Sluiting en borrel

U kunt zich aanmelden bij
Danielle Voortman en Jan Klomp (NKO): 070 3282882 of info@nko.nl.
Ook kunt u tegelijkertijd uw discussiestellingen en panelvragen mailen.
 Gepost door Marieke Boon in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen