Wachtwoord vergeten?

vrijdag 26 april 2013 - 10:35:10

NWOI aan het werk in Amersfoort


Netwerk Ouderinitiatieven ontmoette samen met de gemeente Amersfoort een divers gezelschap rond de thema's jeugd en onderwijs.

gijs.jpgDe gemeente Amersfoort pakte de handschoen op toen NWOI in het land vroeg om gemeentes die een gesprek wilden voeren tussen ouders, leerlingen/studenten, zorgverleners, onderwijs en politiek. Op donderdag 25 april vonden geanimeerde gesprekken plaats tussen al deze partijen.
 

De middag begon met het indrukwekkende verhaal van Gijs (www.autarki.com) die vertelde over de zoektocht naar zichzelf en hoe hij daarbij soms gehinderd en soms geholpen werd door diagnose/stempels/etiketten. Zijn kernboodschap: "ga uit van overeenkomsten in plaats van verschillen" stond in de verdere discussie centraal.
 

En er waren presentaties.
 
Over een proeftuin jeugd en zorg in het Soesterkwartier waarbij als succesfactoren snelheid van handelen, mèt in plaats van òver clienten praten en de afwezigheid van wachtlijsten naar voren kwamen.
 
Er was een verhaal van een samenwerkingsverband dat nadrukkelijk zocht naar de aansluiting met ouders en er was een verhaal van een moeder die haar eigen sluipwegen open op tafel legde, omdat ze had gemerkt dat dat was wat werkt in haar geval.
 

Het werd dè samenvatting van de middag:
 
Stop met het regelen van zaken die niet geregeld hoeven te worden. Durf burgerlijk ongehoorzaam te zijn wanneer je merkt dat wat je doet werkt. En bedenk, zoals in het verhaal van Gijs erg duidelijk werd, dat alles begint met de relatie. Daar waar vertrouwen is hoef je namelijk niets te regelen. En vertrouwen ontstaat wanneer je weet met wie je van doen hebt.
 
Het werd een inspirerende namiddag waarbij met name de samenstelling van het gezelschap en de intentie die eenieder had het tot een succes maakte. Het is een initiatief dat navolging verdient. NWOI werkt al op deze manier in de KennisPraktijkNetwerken die worden geregisseerd door het Nji. Maar ook op lokaler en individueler nivo is de gekozen werkvorm (aan tafel met alle partijen) een waardevolle! Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen