Wachtwoord vergeten?

zondag 17 maart 2013 - 20:32:02

NWOI laat zich consulteren


De internetconsultatie over de Algemene Maatregel van Bestuur Passend Onderwijs van begin maart 2013 hebben we niet voorbij laten gaan. Zoals altijd laat het Netwerk Ouderinitiatieven (NWOI) zich graag consulteren.

De maatregel en de nota van toelichting zijn in het netwerk bestudeerd en van opmerkingen voorzien. Die opmerkingen hadden vooral betrekking op de positie van de ouders. Ons inziens wordt ook in deze tekst te weinig de positie van ouders geborgd.
Opmerkelijk was bijvoorbeeld dat een aangenomen amendement over een op overeenstemming gericht overleg met ouders over het ontwikkelingsperspectief, niet is opgenomen in de verplichte onderdelen van dat ontwikkelingsperspectief.
Ook over de geschillencommissie, die nu lijkt te verworden tot een ceremoniele dans, nu het eindoordeel bij het bevoegd gezag ligt, zijn opmerkingen en alternatieven geplaatst. 

De werkwijze was er één waar NWOI zich steeds meer in kenmerkt: de lijnen zijn kort, er is geen hierarchie en na korte uitwisseling van standpunten en meningen wordt meteen actie ondernomen. De snelheid van handelen is bijzonder te noemen, temeer omdat de meeste ouders hun werkzaamheden voor NWOI op semi-vrijwillige basis en naast hun dagelijkse werk moeten uitvoeren.
 
Klik hier voor de volledige reactie op de internetconsultatie.Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen