Wachtwoord vergeten?

woensdag 20 februari 2013 - 09:32:46

Uitwisseling leer- en begeleidingsgegevens onderwijs


Het netwerk zocht uit hoe het zit met de uitwisseling van leer- en begeleidingsgegevens. Bij de inrichting van samenwerkingsverbanden leek hier onduidelijkheid over.

privacy.jpgZo zou er uitbreiding komen van de informatieplicht van ouders. Wij hadden contact met het ministerie om het duidelijk te krijgen: wat mag een ouder verwachten bij de uitwisseling van leer- en begeleidingsgegevens en waar kan een ouder zich op beroepen. Het ministerie was in ieder geval erg duidelijk: de wet bescherming persoonsgegevens wordt niet beperkt in verband met de informatieplicht.
 
In de kennisbank staan drie artikelen die hierover gaan:
1. Informatieplicht: een stuk uit 2012 waarin de verschillende wetten naast elkaar zijn gelegd en uitleg wordt gegeven
2. Uitwisseling leer- en begeleidingsgegevens: een actueel stuk waarin vooral de consequenties van het besluit van 2 mei 2012 worden toegelicht
3. Onderwijskundig rapport: een actuele checklist voor ouders om te kijken of het onderwijskundig rapport van de leerkracht de goede dingen bevat.

Met name het laatste stuk is voor al die ouders die nu voor de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs staan met hun kind van belang. De checklist kan helpen begrijpen wat er waarom op welk moment wordt uitgewisseld. Daarnaast geeft het een handvat om met de leerkracht in gesprek te kunnen gaan.
 Gepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen