Wachtwoord vergeten?

maandag 19 november 2012 - 14:11:19

Impressie noord-oostelijke netwerkavond


Ondanks de wat lage opkomst was het resultaat van de eerste noordelijke netwerkavond met als doel elkaar te lekker kennen en ervaringen uit te wisselen groot: inpirerend en motiverend!

noord-oost.jpgMet 11 deelnemers viel de opkomst ogenschijnlijk tegen. Deze 11 ouders vertegenwoordigden totaal 10 initiatieven: ouderplatform HAVOplus, oudercollectief Harm Jan Zondag, onderwijswerkgroep NVA Friesland, Geluk Talent, Kind Ouders en School, Ouders Dichtbij, Ouders en Onderwijs Twente, Platform Allochtone Ouders en Onderwijs Enschede, oudervereniging Passend Onderwijs Fryslân en de Down integratieklas voortgezet onderwijs Groningen. Alle schoolsoorten waren vertegenwoordigd, tot en met het MBO.

Er was voor belegde broodjes en andere heerlijkheden gezorgd. Tijdens de geplande speeddate bleek gauw dat iedereen van iedereen alles wilde weten. Met de enkelvoudige vertegenwoordiging van initiatieven zou dat niet gaan lukken. Daarom is een uitgebreide plenaire ronde gedaan over ieders bezigheden. Terugblik:

 • 'heel inspirerend'
 • 'verrassend wat er allemaal gaande is zo dichtbij huis, om de hoek'
 • 'ik vind dit moedgevend en motiverend om door te gaan, geeft energie'
 • 'deze avond heeft mij een breder perspectief gegeven en inspireert mij om door te gaan'
 • 'wat mij opvalt is dat er veel meer verbondheid tussen de verschillende initiatieven zit'
 • 'als we deze krachten kunnen bundelen, zijn we een hele stap verder'
 • 'ik neem graag iemand uit deze groep mee naar een gesprek op het ministerie over symbiose'
 • 'ik ga met je mee!'
 • 'schrikbarend om te horen ........ dat maakt dat ik mij met nog meer energie inzet voor goed onderwijs voor alle kinderen in de eigen regio'
We besloten de avond met het inventariseren van thema's voor een volgende netwerkavond. Er werd direct een nieuwe datum geprikt: dinsdag 22 januari (18.00-21.00uur) is de tweede noord-oostelijke netwerkavond in Hoogeveen. Op deze avond worden 2 thema's uitgewerkt:
 1. 'zichtbaar worden bij anderen': Ouders van ouderinitiatieven hebben regelmatig het gevoel in hun eentje te strijden voor hun doelen. Om vol te houden is het belangrijk om andere ouders te betrekken, een achterban te ontwikkelen voor wie je het doet en scholen en andere relevante organisaties te bereiken. Maar hoe doe je dit?
 2. 'het betrekken van allochtone ouders bij de initiatieven': Het betrekken van ouders van allochtone origine komt nooit verder dan het benoemen van het vraagstuk. PAOO Hengelo wil graag met de noord-oostelijke initiatieven een plan maken om deze doelgroep bij alle initiatieven te betrekken.
Er is meer gespreksstof. Ook zijn genoemd: 'Het uitontwikkelen van onderwijs-zorgarrangementen' Vaak blijft verdere ontwikkeling van een nieuw gedurfd arrangement uit. Een ander thema is 'Hoe ouders aan middelen komen'. De positie van ouders als partner van het onderwijs is ongelijk. Ouders hebben minder tijd en geen middelen om hun activiteiten te ontplooien. ................. We verwachten dat de noordelijke initiatieven elkaar dus nog wel vaker zullen treffen.
Gepost door Marieke Boon in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen