Wachtwoord vergeten?

vrijdag 09 november 2012 - 15:47:42

Brief aan minister en staatssecretaris


De antwoorden op de vragen van Dijsselbloem over WMS artikel 11d waren aanleiding voor de voortrekkers van het Netwerk Ouderinitiatieven om een brief te sturen aan de nieuwe minister. 

In deze brief gaan wij in op de beperking van de medezeggenschap door artikel 11d niet van toepassing te laten zijn op samenwerking van besturen in het samenwerkingsverband. Een gemiste kans om de medezeggenschap binnen passend onderwijs op gang te krijgen. Zeker omdat al eerder geconstateerd werd dat de vorming van het samenwerkingsverband vooraf gaat aan een intensief en ingewikkeld proces van bestuurlijke afstemming. In die fase van afstemming en onderhandeling worden veel richtinggevende afspraken gemaakt. Het statuut van het samenwerkingsverband is als het ware de bekrachtiging van dit onderhandelingspocies. 
In eerdere situaties waarin artikel 11d werd gehanteerd, blijkt dat dit artikel niet zozeer gaat over het wel of niet samenwerken maar vooral betrekking heeft op de inhoud van de samenwerking die aangegaan wordt. Dat is in deze situatie aan de orde. 
Ook qua proces was het logischer geweest om in dit eerste stadium ouders en personeelsleden, via de (G)MR bij passend onderwijs te betrekken. De uitleg van de minister omtrent artikel 11d heeft tot gevolg dat de medezeggenschap op passend onderwijs wordt uitgesteld tot de eindfase van de invoering van passend onderwijs. 
Een gemiste kans!Gepost door Marieke Boon in Algemeen - Commentaar? Wees de eerste! - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen