Wachtwoord vergeten?

woensdag 17 oktober 2012 - 20:38:16

stormloop op informatie over schoolondersteuningsprofiel


schoolondersteuningsprofiel_17_oktober_sop.jpgHet schoolondersteuningsprofiel - in de wandelgang tot SOP gedoopt - is één van de pijlers waarop passend onderwijs wordt gebouwd. De SOPs van scholen vormen het vertrekpunt voor de samenwerkingsverbanden om het vereiste dekkende aanbod vorm te geven.

50 MR-leden, ouders en leerkrachten van kinderen in het basis, voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs namen woensdagavond 17 oktober deel aan de thema-avond van Ouders Dichtbij. Na feitelijke informatie over hoe het SOP precies in passend onderwijs is gepositioneerd zijn concrete profielen behandeld. Helder werd dat:

  1. het tot stand brengen van SOPs voor scholen een ingewikkeld proces is
  2. het beoordelen van / adviseren over een SOP als MR geen sinecure is
  3. er nog erg veel onwetendheid is over passend onderwijs
Een avond als deze blijkt in een enorme behoefte te voorzien. De deelnemers gingen naar huis met een reeks aandachtspunten. Vanaf dit najaar passeren de SOPs van de scholen in Groningen e.o. de medezeggenschapsraden.

Binnenkort wordt materiaal van deze bijeenkomst in de kennisbank gearchiveerd. Een avond als deze is daarmee eenvoudig te herhalen op andere plaatsen.


Gepost door Jeroen Veltheer in Ouderinitiatieven - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen