Wachtwoord vergeten?

donderdag 04 oktober 2012 - 12:58:40

Cursus Handelingsgericht Werken voor Ouders niet te versmaden


Bij het vorige week verschenen boek "Samen sterk" is nu al een cursus beschikbaar die scholen, gemeenten en samenwerkingsverbanden kunnen afnemen.

hulpzinnen.jpgDit boek van Noëlle Pameijer is de missende schakel in haar succesvolle reeks publicaties over de methode Handelingsgericht Werken. Het Ouderplatform Gooi & Omstreken werkte er intensief aan mee en maakte er een cursus bij. Een groep ouders werke mee aan try-outs. Zij bestempelden de training als zeer waardevol. Ook ervaren ouders met kinderen met handicaps krijgen nieuwe inzichten om samenwerking met de leerkrachten van hun kinderen te verbeteren.

Het Ouderplatform is begonnen om trainers te enthousiasmeren om deze cursus te gaan verzorgen door het hele land. Het doel is dat zo veel mogelijk ouders kennismaken met Handelingsgericht Werken. Natuurlijk werkt de methode het best als schoolteams haar ook naleven, maar voor ouders zelf heeft de cursus al enorm veel meerwaarde. Het sterkt ouders in de vaak ondersneeuwende, weggecompenseerde gedachte dat hun inbreng er toe doet.

Dus ouders van Nederland, zorg er voor dat dit cursusaanbod in het ondersteuningsbeleid verankerd wordt! Laat het - via je MR - een plaats krijgen in het schoolondersteuningsprofiel van je school en het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband. En attendeer de WMO-raad van je gemeente over dit aanbod. Het is de moeite waard!
Gepost door Jeroen Veltheer in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen