Wachtwoord vergeten?

dinsdag 02 oktober 2012 - 21:30:54

Tientjesregeling


 
De tientjesregeling zorgt voor aanvullende bekostiging van de invoering van Passend Onderwijs. Wat doet jullie SWV i.o.?

tientje.jpg 
Aanvullende bekostiging invoering passend onderwijs: ‘tientjesregeling’ 
 
Voor 1 oktober konden samenwerkingsverbanden i.o. een aanvraag doen voor een aanvullende bekostiging voor de invoering van passend onderwijs. Ook wel bekend als de tientjesregeling. Het gaat hierbij om €10,- per leerling. Veel geld dus.
 
Samenwerkingsverbanden kunnen dit gebruiken voor zaken die zij belangrijk vinden in het kader van de invoering van de we passend onderwijs. Sommige samenwerkingsverbanden besteden de middelen aan een systeem om de zorgprofielen te maken (en deze voor iedereen, ook ouders, inzichtelijk te maken), anderen besteden het aan de uitvoering van de werkagenda of besteden het aan deelprojecten . 
 
Ouderinitiatieven en actieve ondergroepen doen er goed aan om juist nu, na toekenning van de tientjesregeling, te informeren bij hun samenwerkingsverband.  Hebben ze de tientjesregeling aangevraagd? Hebben ze het volledige budget al bestemd? Hebben ze budget vrijgemaakt voor de ondersteuning van oudergroepen of voor projecten die zich richten op het versterken van de ouderpositie? Zijn ze bereid om alsnog een deel van het budget te bestemmen voor ouderinitiatieven? Misschien wel in te zetten om op een zorgvuldige wijze en in samenspraak met de MR-en de OPR op te richten? Of te besteden aan scholing van de medezeggenschapsleden? Mogelijk misschien voor een goede informatievoorziening voor ouders in te richten? 
 
Voor oudergroepen en initiatieven is dit een mogelijkheid om een deel van de inspanningen gefinancierd te krijgen. We zijn benieuwd of er al plekken zijn waar dit gebeurd en of er al mogelijkheden verkend zijnGepost door Mark Weghorst in Algemeen - Commentaar staat uit - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen