Wachtwoord vergeten?

vrijdag 29 juni 2012 - 08:32:02

Eerste kamer behandelt wet na zomerreces


Eerste Kamer heeft behandeling opnieuw uitgesteld naar 2 oktober.

Al eerder stelde de Eerste kamer aan de minister van onderwijs vele kritische vragen over passend onderwijs. De minister heeft op 1 juni de Eerste Kamer schriftelijk antwoord gegeven.  De antwoorden op deze vragen zijn interessant omdat ze op een aantal punten meer duidelijkheid en richting geven aan passend onderwijs. Zo is het nieuwe tijdspad (zie pagina 18 ev) opgenomen en gaat er een paragraaf over de rol en positie van ouders (zie pagina 52 ev). De Eerste kamer is echter niet tevreden met de antwoorden van de minister en heeft inmiddels nieuwe vragen gesteld. Ook deze vragen zijn inmiddels beantwoord. Het leek erop dat de behandeling van passend onderwijs door de snelle beantwoording van de vragen plaats zou vinden op 3 juli. Inmiddels is duidelijk dat de Eerste kamer de behandeling heeft doorgeschoven tot na het zomerreces, naar 11 september. De reden van dit uistel is volgens de berichtgeving "tijdgebrek".

Sommigen veronderstellen dat het uitstel te maken heeft met de aanstaande verkiezingen (en verwachten daarom nog meer uitstel). Maar de Eerste Kamer staat daar natuurlijk los van. Zij kan het wetsvoorstel alleen als ondeugdelijk terugsturen. Dit gebeurt zelden. In de procedure van ons democratisch bestel kan zij niet amenderen. De meerderheid van de partijen is voor wijziging van het stelsel. Het uitstel valt al zwaar bij samenwerkingsverbanden die op stoom zijn en bij ouders die al jaren in afwachting zijn. Wij hopen daarom als voortrekkers van het netwerk ouderinitiatieven dat de Eerste Kamer 11 september haar goedkeuring verleent.
 
Inmiddels is duidelijk dat de Eerste Kamer de behandeling van de wet Passend Onderwijs opnieuw heeft uitgesteld tot 2 oktober.
Gepost door Marieke Boon in Algemeen - 2 Commentaar - printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht

This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.Yeşilçam Erotik Filmler

Theme by Xen